به گزارش راهبرد معاصر، آیین وحدت فلسطینی گروههای استادی و شخصیتهای دانشگاهی ایران در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در این مراسم اساتید از گرایش های مختلف سیاسی حضور داشتند و حمایت خود را از ملت فلسطین اعلام کردند.
قدومی: آمریکا در ظاهر از منطقه عقب نشینی کرده اما نفوذش را افزایش داده
خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران در همایش تجلیل از هوش فلسطین که ۸ آبان ماه در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی بر اساس فریب تاسیس شده و آنها حیات را حق فلسطینیها نمی دانند.کشتار کودکان فلسطینی مسئله جدیدی نیست و این رژیم در سال ۱۹۴۷، پانصد روستا را از روی نقشه فلسطین حذف کرد.
وی درباره حمایت آمریکا و کشورهای غربی از اسرائیل خاطر نشان کرد: آمریکا برای اینکه هزینه حضورش در کشورهای منطقه کم شود در ظاهر عقب نشینی کرده اما نفوذش را افزایش داده و در سیاست خارجی خود همواره از اسرائیل حمایت کرده است.
وی با اشاره به اینکه حمایت کشورهایی مانند روسیه، چین و سران کشورهای عربی در حد گفت و گوی دیپلماسی است، تاکید کرد: طوفان الاقصی به دلیل فراموشی قضیه فلسطین رخ داد. ما هرگز حاضر به سازش با اسرائیل نخواهیم شد و نیاز به ارتشهای اسلامی نداریم و خودمان کافی هستیم.
قدومی ادامه داد: تنها خواسته ما باز کردن گذرگاه رفح برای ورود امدادهای پزشکی و بشر دوستانه است. ما هرگز اجازه نمیدهیم شرایط قبل از طوفان الاقصی ادامه پیدا کند. هدف ما رسیدن به آزادی و پیروزی است.
وی با تاکید بر نقش اساتید در این جنگ روانی گفت: ما از دانشگاهیان تقاضا میکنیم حقایق جنگ و چهره واقعی صهیونیست را معرفی کنند.
ساداتی نژاد: دل انسانهای آزاده و مسلمان با فلسطین و جریان مقاومت است
سید مهدی ساداتی نژاد رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس نیز با عرض خیر مقدم به نماینده جنبش حماس در دانشگاه تربیت مدرس و ابراز همدردی با مردم فلسطین گفت: هر انسانی با هر مکتب فکری در صورتی که نگاه مغرضانه نداشته باشد، نمیتواند درباره موضوع و آرمان فلسطین بیتفاوت باشد و دل انسانهای آزاده و مسلمان با فلسطین و جریان مقاومت است.
وی با اشاره به تشکیل خانه گفت و گوی آزاد در دانشگاه تربیت مدرس افزود: دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مولود انقلاب اسلامی به لحاظ داشتن چهرههای شاخص فرهنگی و سیاسی در جهت دهی سیاسی کشور نقش داشته و ما امیدواریم با استفاده از این ظرفیت بتوانیم قدمهای محکمی در این زمینه برداریم.
جاناحمدی: حماس کاری انجام داد که قدرتهای مدعی انجام نداده بودند
فاطمه جاناحمدی استاد تاریخ دانشگاه تربیت مدرس با حضور در این نشست با بیان این نکته که نگاه به مسئله تاریخی برای فهمیدن جایگاه فلسطین مهم است تصریح کرد: حماس کاری انجام داد که سالها هیچ کدام از قدرتهای مدعی کاری در این خصوص انجام نداده بودند و حماس این بخش از برد تاریخی را به نام خود رقم زد و با به رخ کشیدن قدرت و تجهیزات مسلمانان هیمنه اسرائیل را فرو ریخت.
وی با تاکید بر استقرار میز پژوهش در حوزه فلسطین در دانشگاه گفت: باید تکلیف میراث، مفاخر و هویت اسلامی فلسطین مشخص شود. رخداد این اتفاق خوش یمن اما دردناک، فرصتی است که میتوان به صورت هوشمندانه با بکارگیری سرمایههای فرهنگی برای حفظ دستاوردهای آن تلاش کرد.
کوچک زاده: باید تکلیف میراث، مفاخر و هویت اسلامی فلسطین مشخص شود
مهدی کوچک زاده نماینده سابق مجلس شورای ملی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) و قرائت بخشهایی از سخنان ایشان درباره فلسطین خاطر نشان کرد: به گفته امام راحل مسئله ما درباره فلسطین موضوع اسلام است و حماسه فلسطین همان آوای ملت ایران است.
کوچک زاده خطاب به نماینده جنبش حماس در ایران گفت: پیام ما را به عنوان یک استاد دانشگاه به گوش مردم غزه برسانید که ما با آنها ابراز همدردی کرده و جنایات وحشیانه رژیم کوککش اسرائیل را محکوم میکنیم.
حجت الاسلام ابوالفضل شکوری استاد فقه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس هم گفت: فاشیسم و نازیسم به معنی واقعی کلمه در جنایات اسرائیل تحقق پیدا کردهاست و دولتهای اسلامی کشورهای عربی باید مراقب فریب آمریکا در جریانات فلسطین باشند.
نجف قلی حبیبی، استاد فلسفه و حکمت دانشگاه تهران و رئیس سابق دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص مسئله فلسطین یادآور شد: مسئله فلسطین مسئله جهان اسلام است و این بیداری و هوشیاری فلسطینیان جای تبریک دارد.
وی ادامه داد: ورود دانشگاه تربیت مدرس به این مسئله مبارک است چراکه بحث فلسطین همیشه برای مردم ایران مهم بوده و ما نیز باید زبان گویای این مسلمانان باشیم.
فتح الله امی، استاد هوا و فضای دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مهمان دیگر این همایش ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل، در خصوص طوفان القصی اظهار داشت: علت حمایت کشورهای غربی از اسرائیل به خاطر منفعت اقتصادی و هدایت پول نفت اعراب برای خرید اسلحه و ایجاد سمبل وحشت در منطقه است.
نهله غروی استاد قرآن و حدیث نیز با اشاره به معرفی قوم یهود در قرآن تصریح کرد:خداوند در قرآن درباره قوم یهود صحبت کرده و برای جوانانی که یهود را نمیشناسند و فکر میکنند آنها آواره بوده و جایی نداشتند به خوبی آنها را معرفی میکند که میتواند در راستای شبهات موجود در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین در قرآن به وفای به عهد توصیه شده است.ما نیز با آرمانهای انقلاب عهد بستیم و باید برای حفظ یکپارچگی در کشور به عهد خود وفا کنیم.
دانایی فرد رئیس دانشکده اقتصاد به عنوان میزبان در پایان این همایش با تشکر از حضور نماینده جنبش حماس و مهمانان، به بیان دیدگاه خود در خصوص جریان فلسطین پرداخت و جنایات رژیم اشغالگر را محکوم کرد./ فارس